Sambal / Tulinen Chilitahna
 
Mitä sambal on?
Sambal (alkuperäinen lainasana sambel Jaavan kielestä) on Indonesialainen tulinen chilitahna. Chilitahna on tehty murskatusta tai soseutetusta tuoreesta chilistä ja pienistä määristä muita ainesosia, valkosipuli, salottisipuli, jne.
Sana sambal käytetään myös osoittamaan ruokaa, jossa sambal/chilitahna on tärkein ainesosa. Esimerkiksi Indonesialainen ruoka Sambal goreng kentang on paistettu peruna maustettuna sambal-/chilitahnalla.
 
Mitä sambalista voi tehdä?
Sambalia käytetään kaikkiin tarkoituksiin, sopii erinomaisesti sekä pöytämausteeksi että ruoan valmistukseen. Sitä voidaan lisätä nuudeli ruokiin, keittoihin, patoihin, lihaan, riisiin, pastaruokiin ja jopa kanamuniin. Sambalilla voidaan myös lisätä tulisuutta ja makua marinaadiin, dippiin, kastikkeisiin sekä leivän levitteenä.
  
GREENJAVA® Sambalia Suomessa kasvatetuista chileistä. Makuvaihtoehtoina valikoimassa ovat:
  • Sambal Bawang (Tulinen sipuli chilitahna)
  • Sambal Hijau (Tulinen vihreä chilitahna)
Lisätiedot, tutustu Sambal valikoimaamme. GREENJAVA® Sambal on saatavilla valituissa kauppoissa, mikäli haluat tuotteitamme lähikaupastasi, kerro tuotetoiveesi lähikaupan henkilökunnalle tai suoraan kauppiaalle. Food service pakkaukset Ota meihin yhteyttä >> Autamme mielellämme ruokaresepteissä myös.
 

Sambal (Tulinen chilitahna)

Sambal Bawang (Tulinen sipuli-chilitahna)

100% kasviperäinen, tulisuus 9/10, luontaisesti ...

Sambal Hijau (Tulinen vihreä chilitahna)

100% kasviperäinen, tulisuus 9/10, luontaisesti ...