Tempe Voikukkawokki (V, G)

75 g voikukan kukkaa
25 g voikukan lehtiä
1 kpl iso salottisipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
2 tl sokeria
¼ tl valkopippuri jauhetta
1 ½ dl vesi
 
Ohje:
  1. Kerää, puhdista ja pese voikukan lehdet ja kukat. Purista voikukan kukkaa niin että ylimääräinen vesi poistuu.
  2. Viipaloi tempe, salottisipuli ja valkosipuli.
  3. Kuumenna wokkipannussa öljy. Kuullota miedolla lämmöllä salottisipuli- ja valkosipuliviipaleet kunnes ne ovat pehmenneet hiukan.  Lisää vesi, suola, sokeri ja valkopippuri. Anna kiehahtaa, lisää tempeviipaleet.
  4. Keitä noin 7 min, sekoittele välillä.
  5. Lisää voikukan kukat ja lehdet jatka keitämisen noin 3 min tai kunnes neste on vähentänyt ja ruoka on kypsää.
  6. Tarjoile perunamusin tai jasmiiniriisin kanssa.
Lisätiedot: Vegaaninen, gluteeniton
 
- Resepti : Juwati Alho -