Tempe Voikukkawokki (V, G)
Ainesost:
200 g Greenjava Tuore Härkäpapu-/Soijatempeä
200 g Greenjava Tuore Härkäpapu-/Soijatempeä
75 g voikukan kukkaa
25 g voikukan lehtiä
1 kpl iso salottisipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
2 tl sokeria
¼ tl valkopippuri jauhetta
1 ½ dl vesi
Ohje:
- Kerää, puhdista ja pese voikukan lehdet ja kukat. Purista voikukan kukkaa niin että ylimääräinen vesi poistuu.
- Viipaloi tempe, salottisipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna wokkipannussa öljy. Kuullota miedolla lämmöllä salottisipuli- ja valkosipuliviipaleet kunnes ne ovat pehmenneet hiukan. Lisää vesi, suola, sokeri ja valkopippuri. Anna kiehahtaa, lisää tempeviipaleet.
- Keitä noin 7 min, sekoittele välillä.
- Lisää voikukan kukat ja lehdet jatka keitämisen noin 3 min tai kunnes neste on vähentänyt ja ruoka on kypsää.
- Tarjoile perunamusin tai jasmiiniriisin kanssa.
Lisätiedot: Vegaaninen, gluteeniton
- Resepti : Juwati Alho -