Anopin Tempekiusaus (V, G)

 
Ainesosat:
500 g peruna-sipulisekoitusta
300 ml kasvisruokakermaa
2-3 rkl rypsiöljyä
1 kpl keskikokoinen sipuli
2 kpl valkosipulikynttä
½ tl mustapippurirouhetta
1 tl grillimaustetta
½ suolaa
 
Ohje:
  1. Leikkaa tempe suikaleiksi
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli
  3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulit sekä valkosipulit. Lisää tempesuikaleet ja jatka paistamisesta kunnes tempen pinnat ovat hiukan ruskistuneet. Kaada uunivuokaan.
  4. Sekoita joukkoon peruna-sipulisekoitus  ja mausteet. Kaada kasvisruokakerma.
  5. Kypsennä uunin keskiosassa 200C asteessa n. 1-1¼  tuntia tai kunnes perunat ovat kypsiä (tarkista aika perunapakkauksesta).
  6. Tarjoa etikkapunajuuren kanssa.

 Lisätiedot: Vegaaninen, gluteeniton

- Resepti: Anoppi -