Paistettu/Friteerattu Tempe (V, G)
Ainesosat:
2 valkosipulinkynttä
1 ½ tl suolaa
1 dl vettä
Rapsiöljyä paistamiseen
Ohje:
- Leikkaa tempe haluamaasi muotoon, paksuus noin 1 cm.
- Purista valkosipuli puristemella.
- Lisää suola ja vesi, sekoita kunnes suola on sulanut.
- Marinoi tempeä noin 1-2 minuttia.
- Nosta tempe talouspaperin päälle kuivumaan.
- Kuumenna rapsiöljy panulla, kasarissa tai kattilassa, paista tempe miedolla lämmöllä välillä käännellen, että siihen tulee ruskea väri ja se tulee rapeaksi. Nosta tempe reikäkauhalla öljystä. Valuta ylimäärinen öljy talouspaperiin.
Lisätiedot: Vegaaninen, gluteeniton
- Resepti: Juwati Alho -