Tempekastike (V, G)
Ainesosat:
2 rkl rapsiöljyä
1 kpl sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g tomattimurska
3 rkl tomattiketchuppia
½ dl vettä
½ tl mustapipuria
2 tl sokeria
½ tl suolaa
Ohje:
- Temperaaste (V, G), sipuli ja valkosipuli raastimella.
- Kuumenna öljy paistinpanulla, ruskista tempe, sipuli ja valkosipuli seos kuumalla lämmöllä, kääntele noin. 4-5 minuttia kunnes tulee hiukan ruskeaksi.
- Lisää tomattimurska, vesi ja tomattiketchuppi, sekoittele.
- Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10-15 minuttia välillä sekoitellen.
- Mausta mustapippurilla, sokerilla ja suolalla.
- Tarkista suola.
- Tarjoa pastan, riisin, perunan, tacon tai tortillan kanssa.
Lisatiedot: Vegaaninen, gluteeniton
- Resepti: Juwati Alho -