Tempe-täytetty tortillavene (V, G)
Ainesosat:
- Tortillaveneen kuoria
- Tempekastike:
- 200 g Greenjava Tuore Härkäpapu-/Soijatempeä
- 2 rkl rapsiöljyä
- 1 kpl sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 400 g tomattimurska
- 3 rkl tomattiketchuppia
- ½ dl vettä
- ½ tl mustapipuria
- 2 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- Muut täytteet:
- Jäävuorisalaattia
- Tomaattia
- Sipulia
- Tuoretta chiliä / paprikaa
- Korianteria
Ohje:
- Tempekastike:
- Raasta tempe, sipuli ja valkosipuli raastimella.
- Kuumenna öljy paistinpanulla, ruskista tempe, sipuli ja valkosipuli seos kuumalla lämmöllä, kääntele noin. 4-5 minuttia kunnes tulee hiukan ruskeaksi.
- Lisää tomattimurska, vesi ja tomattiketchuppi, sekoittele.
- Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10-15 minuttia välillä sekoitellen.
- Mausta mustapippurilla, sokerilla ja suolalla.
- Tarkista suola.
- Kuutioi tomaatit, chilit, sipulit ja suikaloi jääsalaattit sekä korianterit.Lämmitä tortillaveneen kuoret pakkauksen ohjeen mukaan.
- Aseta tortilan veneen pohjalle ensin jäävuorisaalatti, tomatti ja tempekastike, sitten chili, sipuli ja korianteri. Nauti heti!
Lisätiedot: Vegaaninen, gluteeniton
- Resepti: Juwati Alho -