TEMPE-KASVISCURRY
Ainesosat:
200 g Greenjava tuore Härkäpapu-/Soijatempe
50 g Greenjava keltainen currytahna
2 dl kookoskerma
8 dl vesi
1 rkl rapsiöljy
1 dl sipulia
1 dl vihreitä papuja
1 dl porkkanaa
1 dl kaalia
1 dl ituja
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
Ohje:
-
Kuumenna kattilalla öljyä. Lisää keltainen currytahna ja sekoita kunnes aromit vapautuvat.
-
Lisää kookoskermaa ja vettä.
-
Lisää viipaloitua Java Kitchen tempeä.
-
Lisää paloiteltuja sipulia, vihreitä papuja, porkkanaa, ituja ja keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä.
-
Mausta suolalla ja sokerilla.
-
Tarjoile riisin tai keitettyjen perunoiden kera.
UUTUUS!
Paahdettu Tempe (V, G)
Ainesosat:
200 g Greenjava Tuore Härkäpapu-/Soijatempeä
2 rkl rapsiöljya
2 rkl ketsuppia
¼ tl sitruunapippuria
Ohje:
- Viipaloi tuore härkäpapu/soijatempe noin ½ cm siivuiksi.
- Marinadikastike: Sekoita keskenään rapsiöljy, makea härkäpapu-/soijakastike, ketsuppi ja sitruunapippuri.
- Laita marinadikastike ja viipaloidut tempet minigrippussiin, sekoita ja anna tempet olla pussissa.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Odota kunnes uuni on saavuttanut tasaisen lämpötilan, sitten laita tempet leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
- Paahda tempet uunissa n. 20 minuuttia:
- Käännä tempet 10 minuutin kuluttua, voitele ylimääräisellä marinadikastikeella ja paahda 5 minuuttia.
- Käännä tempet, voitele marinadikastikeella ja paahda 5 minuuuttia.
- Tempe on valmista kun se on saanut kauniin rapean pinnat ja marinadikastike on karamellisoitunut.
Lisatiedot: Vegaaninen, gluteeniton
- Resepti: Juwati Alho -
Soijatempewokki (V, G)

Ainesosat:
200 g vihreitä papuja paloina
150 g mungpapu ituja
3 rkl rypsiöljyä
1 kpl salottisipuli
3 kpl valkosipulinkynttä
2 kpl laakerinlehtiä
1 kpl chili (valinnainen)
1 tl sokeri
1 tl makea soijakastike
½ tl suolaa
2 dl vettä
Ohje:
- Kuutioi indonesialainen tempe
- Viipaloi salottisipuli, valkosipuli ja chili ohueksi
- Kuumenna wokkipannu, lisääöljyä ja paista miedolla lämmöllä salottisipuli-, valkosipuli- ja chiliviipaleet sekä laakerinlehti kunnes ne ovat pehmenneet hiukan. Lisää soijatempekuutiot ja jatka paistamista kunnes tempen pinnat ovat ruskistuneet.
- Lisäävesi, suola, sokeri, makea soijakastike. Anna kiehahtaa, lisääensin vihreä papu ja sitten muutaman minuutin kuluttua mungpapu ituja.
- Keitä ja sekoittele vielä muutama minuuttiniin, että neste on vähentänyt ja ruoka on kypsää.
- Tarjoa jasmiiniriisin kanssa.
Lisätiedot: Vegaaninen, gluteeniton
- Resepti: Juwati Alho -
Tempesalaatti (V, G)
Ainesosat:
Rukolaa
Jäävuorisalaattia
Tomattia
Mustapippuria
Suolaa
Oliiviöljy
Paistettu/Friteerattu Tempe (V, G)
Ainesosat:
2 valkosipulinkynttä
1 ½ tl suolaa
1 dl vettä
Rapsiöljyä paistamiseen
Ohje:
- Leikkaa tempe haluamaasi muotoon, paksuus noin 1 cm.
- Purista valkosipuli puristemella.
- Lisää suola ja vesi, sekoita kunnes suola on sulanut.
- Marinoi tempeä noin 1-2 minuttia.
- Nosta tempe talouspaperin päälle kuivumaan.
- Kuumenna rapsiöljy panulla, kasarissa tai kattilassa, paista tempe miedolla lämmöllä välillä käännellen, että siihen tulee ruskea väri ja se tulee rapeaksi. Nosta tempe reikäkauhalla öljystä. Valuta ylimäärinen öljy talouspaperiin.
Lisätiedot: Vegaaninen, gluteeniton
- Resepti: Juwati Alho -