TEMPE-KASVISCURRY
 
 
 
Ainesosat:
2 dl kookoskerma
8 dl vesi
1 rkl rapsiöljy
1 dl sipulia
1 dl vihreitä papuja
1 dl porkkanaa
1 dl kaalia
1 dl ituja
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
 
Ohje:
  1. Kuumenna kattilalla öljyä. Lisää keltainen currytahna ja sekoita kunnes aromit vapautuvat.
  2. Lisää kookoskermaa ja vettä.
  3. Lisää viipaloitua Java Kitchen tempeä.
  4. Lisää paloiteltuja sipulia, vihreitä papuja, porkkanaa, ituja ja keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  5. Mausta suolalla ja sokerilla.
  6. Tarjoile riisin tai keitettyjen perunoiden kera.

Muut reseptit >>

 UUTUUS!

Paahdettu Tempe (V, G)

Ainesosat:
2 rkl rapsiöljya
2 rkl ketsuppia
¼ tl sitruunapippuria
 
Ohje:
  1. Viipaloi tuore härkäpapu/soijatempe noin ½ cm siivuiksi.
  2. Marinadikastike: Sekoita keskenään rapsiöljy, makea härkäpapu-/soijakastike, ketsuppi ja sitruunapippuri.
  3. Laita marinadikastike ja viipaloidut tempet minigrippussiin, sekoita ja anna tempet olla pussissa. 
  4. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  5. Odota kunnes uuni on saavuttanut tasaisen lämpötilan, sitten laita tempet leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
  6. Paahda tempet uunissa n. 20 minuuttia:
  • Käännä tempet 10 minuutin kuluttua, voitele ylimääräisellä marinadikastikeella ja paahda 5 minuuttia.
  • Käännä tempet, voitele marinadikastikeella ja paahda 5 minuuuttia.
  1. Tempe on valmista kun se on saanut kauniin rapean pinnat ja marinadikastike on karamellisoitunut.
 
Lisatiedot: Vegaaninen, gluteeniton
 
- Resepti: Juwati Alho -
 
Soijatempewokki (V, G)
 
 
 
Ainesosat:
200 g vihreitä papuja paloina
150 g mungpapu ituja
3 rkl rypsiöljyä
1 kpl salottisipuli
3 kpl valkosipulinkynttä
2 kpl laakerinlehtiä
1 kpl chili (valinnainen)
1 tl sokeri
1 tl makea soijakastike
½ tl suolaa
2 dl vettä
 
 
Ohje:
  1. Kuutioi indonesialainen tempe
  2. Viipaloi salottisipuli, valkosipuli ja chili ohueksi
  3. Kuumenna wokkipannu, lisääöljyä ja paista miedolla lämmöllä salottisipuli-, valkosipuli- ja chiliviipaleet sekä laakerinlehti kunnes ne ovat pehmenneet hiukan.        Lisää soijatempekuutiot ja jatka paistamista kunnes tempen pinnat ovat ruskistuneet.
  4. Lisäävesi, suola, sokeri, makea soijakastike. Anna kiehahtaa, lisääensin vihreä papu ja sitten muutaman minuutin kuluttua mungpapu ituja.
  5. Keitä ja sekoittele vielä muutama minuuttiniin, että neste on vähentänyt ja ruoka on kypsää.
  6. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa.
 
Lisätiedot: Vegaaninen, gluteeniton 
 
- Resepti: Juwati Alho -

 

Tempesalaatti (V, G)
 
 
Ainesosat:
Rukolaa
Jäävuorisalaattia
Tomattia
Mustapippuria
Suolaa
Oliiviöljy
 
 

 

 

Paistettu/Friteerattu Tempe (V, G)

   
 
Ainesosat:
2 valkosipulinkynttä
1 ½ tl suolaa
1 dl vettä
Rapsiöljyä paistamiseen
 
Ohje:
  1. Leikkaa tempe haluamaasi muotoon, paksuus noin 1 cm.
  2. Purista valkosipuli puristemella.
  3. Lisää suola ja vesi, sekoita kunnes suola on sulanut.
  4. Marinoi tempeä noin 1-2 minuttia.
  5. Nosta tempe talouspaperin päälle kuivumaan.
  6. Kuumenna rapsiöljy panulla, kasarissa tai kattilassa, paista tempe miedolla lämmöllä välillä käännellen, että siihen tulee ruskea väri ja se tulee rapeaksi. Nosta tempe reikäkauhalla öljystä. Valuta ylimäärinen öljy talouspaperiin.
Lisätiedot: Vegaaninen, gluteeniton
 
 - Resepti: Juwati Alho -