Sambal / Tulinen Chilitahna
 
Mitä sambal on?
Sambal (alkuperäinen lainasana sambel Jaavan kielestä) on Indonesialainen tulinen chilitahna. Chilitahna on tehty murskatusta tai soseutetusta tuoreesta chilistä ja pienistä määristä muita ainesosia, valkosipuli, salottisipuli, jne.
Sana sambal käytetään myös osoittamaan ruokaa, jossa sambal/chilitahna on tärkein ainesosa. Esimerkiksi Indonesialainen ruoka Sambal goreng kentang on paistettu peruna maustettuna sambal-/chilitahnalla.
 
Mitä sambalista voi tehdä?
Sambalia käytetään kaikkiin tarkoituksiin, sopii erinomaisesti sekä pöytämausteeksi että ruoan valmistukseen. Sitä voidaan lisätä nuudeli ruokiin, keittoihin, patoihin, lihaan, riisiin, pastaruokiin ja jopa kanamuniin. Sambalilla voidaan myös lisätä tulisuutta ja makua marinaadiin, dippiin, kastikkeisiin sekä leivän levitteenä.
 
Kenelle sambal sopii?
Henkilölle joka pitää tulisesta ja mausteisesta ruuasta.  
 
Valmistamamme Sambalia Suomessa kasvatetuista chileistä. Makuvaihtoehtoina valikoimassa on:
  • Sambal Bawang (Tulinen sipuli chilitahna)
  • Sambal Hijau (Tulinen vihreä chilitahna)
  • Sambal Terasi (Tulinen katkarapu chilitahna)
Lisätiedot tutustu Sambal valikoimaamme tai mikäli olette jälleenmyyjä ja kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme Ota meihin yhteyttä >>
 

Sambal (Tulinen chilitahna)

Sambal Hijau (Tulinen vihreä chilitahna)

100% kasviperäinen, tulisuus 8/10, luontaisesti ...

Sambal Bawang (Tulinen sipuli-chilitahna)

100% kasviperäinen, tulisuus 8/10, luontaisesti ...