Tempekastike (V, G)

Ainesosat:
200 g Java kitchenin perinteinen indonesialainen tempeä
2 rkl rapsiöljyä
1 kpl sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g tomattimurska
3 rkl tomattiketchuppia
½ dl vettä
½ tl mustapipuria
2 tl sokeria
½ tl suolaa
  
Ohje:
  1. Temperaaste (V, G), sipuli ja valkosipuli raastimella.
  2. Kuumenna öljy paistinpanulla, ruskista tempe, sipuli ja valkosipuli seos kuumalla lämmöllä, kääntele noin. 4-5 minuttia kunnes tulee hiukan ruskeaksi.  
  3. Lisää tomattimurska, vesi ja tomattiketchuppi, sekoittele.
  4. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10-15 minuttia välillä sekoitellen.
  5. Mausta mustapippurilla, sokerilla ja suolalla.
  6. Tarkista suola.
  7. Tarjoa pastan, riisin, perunan, tacon tai tortillan kanssa. 
 
Lisatiedot: Vegaaninen, gluteeniton
 
- Resepti: Juwati Alho -