Tempe-täytetty tortillavene (V, G)

Ainesosat:
  • Tortillaveneen kuoria
  • Tempekastike:
    1. 200 g Java kitchenin indonesialainen tempeä 
    2. 2 rkl rapsiöljyä
    3. 1 kpl sipuli
    4. 2 valkosipulinkynttä
    5. 400 g tomattimurska
    6. 3 rkl tomattiketchuppia
    7. ½ dl vettä
    8. ½ tl mustapipuria
    9. 2 tl sokeria
    10. ½ tl suolaa
  • Muut täytteet:
    1. Jäävuorisalaattia
    2. Tomaattia
    3. Sipulia
    4. Tuoretta chiliä / paprikaa
    5. Korianteria
 Ohje:
  • Tempekastike: 
    1. Raasta tempe, sipuli ja valkosipuli raastimella.
    2. Kuumenna öljy paistinpanulla, ruskista tempe, sipuli ja valkosipuli seos kuumalla lämmöllä, kääntele noin. 4-5 minuttia kunnes tulee hiukan ruskeaksi.
    3. Lisää tomattimurska, vesi ja tomattiketchuppi, sekoittele. 
    4. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10-15 minuttia välillä sekoitellen.
    5. Mausta mustapippurilla, sokerilla ja suolalla.
    6. Tarkista suola.
  • Kuutioi tomaatit, chilit, sipulit ja suikaloi jääsalaattit sekä korianterit.Lämmitä tortillaveneen kuoret pakkauksen ohjeen mukaan. 
  • Aseta tortilan veneen pohjalle ensin jäävuorisaalatti, tomatti ja tempekastike, sitten chili, sipuli ja korianteri. Nauti heti! 
 
 
Lisätiedot: Vegaaninen, gluteeniton
 
- Resepti: Juwati Alho -